ביטוח שיניים – האם זה משתלם וכמה זה עולה

שלט של ביטוח בריאות

ביטוח שיניים הוא עסק לא זול וטיפול שיניים הוא עסק יקר – אז איפה אתה במשוואה?

אם אתם צריכים השתלה של שיניים ואין לכם ביטוח – חייכו, אכלתם אותה. רבים מזניחים לא רק את צחצוח השיניים אלא גם את הטיפול בביטוח השיניים מאחר ומדובר בביטוח בעלות גבוהה יחסית. קופות החולים אינן משתתפות בעלות המלאה של טיפולי השיניים, כולל במקרים בהם קיים ביטוח משלים מטעמן. לכן ביטוח השיניים הינו אפשרות ריאלית המציעה כיסויים שונים במקרים בהם נדרשים טיפולי שיניים מגוונים. למדו כאן אילו סוגי ביטוח שיניים קיימים, ממי ניתן לרכוש את הביטוח וכמה זה עולה.

 מכיר מישהו שלא צריך טיפול שיניים? גם חברות הביטוח לא, לכן ביטוח שיניים הוא עסק יקר

מאחר ומימוש הפרמיה הוא עניין כמעט ודאי במקרה של ביטוח שיניים, חברות הביטוח גובות פרמיה גבוהה יחסית לביטוחים רפואיים אחרים. לכן, אנשים רבים רואים בביטוח שיניים סוג של השקעה ארוכת טווח. לצורך הדוגמה, דמיין שאתה מפקיד כל חודש כסף בקרן שפתחת לטובת הוצאה שאתה מתכנן לעשות בעתיד (במקרה זה הוצאה עבור טיפול שיניים). כיצד תקרא לקרן שפתחת? האם חיסכון אינו ההגדרה המתאימה? ואכן, ביטוח שיניים מזכיר במידת מה תוכנית חיסכון – אתה מפקיד כסף שתפדה תוך פרק זמן מסוים לטובת המטרה בגינה הפקדת את הכסף.

  אילו ביטוחי שיניים קיימים כיום בשוק

חברות הביטוח מציעות מספר סוגים של ביטוחי שיניים, כאשר אלה נחלקים לשני סוגים עיקריים: ביטוח משמר וביטוח משקם. הביטוח המשמר כולל טיפולים שוטפים שכל אחד מאיתנו צריך לבצע מעת לעת, כגון טיפול אצל שיננית, ביצוע סתימות או עקירות וגם, רחמנא ליצלן, טיפולי שורש. הביטוח המשקם, לעומת זאת, מעניק כיסוי לטיפולים מורכבים יותר לשיקום השיניים, הפה והלסת, כגון יישור שיניים, גשרים, שתלים והרכבת כתרים. לעומת זאת, טיפולים אסתטיים, שהופכים נפוצים יותר ויותר, לא תמיד יכוסו על ידי הביטוח, משום שהם אינם הכרחיים. כך למשל, הלבנת שיניים, ביצוע סתימות לבנות ועוד.

לכן, כשאתה בוחר ביטוח שיניים בחר בביטוח המתאים ביותר לך או למשפחתך. לדוגמה, אם יש לך ילדים קטנים יתכן ובעתיד הם יזדקקו ליישור שיניים. בנוסף, אם יש לך או למשפחתך היסטוריה של בעיות שיניים – כדאי שהביטוח יכלול כיסוי טיפולי פה ולסת, או אם יש לך בעיות חניכיים – גדל הסיכוי שתזדקק בעתיד לשתלים. מעבר לזאת גם לגיל יש השפעה לא קטנה – ככל שאתה מתבגר השיניים נשחקות ואתה עלול לסבול יותר ויותר מבעיות הנוגעות לשינייך. את כל הגורמים הללו עליך לקחת בחשבון לפני שאתה בוחר פוליסת ביטוח שיניים.

ביטוח שיניים מכסה טיפולים רק אצל רופא שיש לו הסכם עם חברת הביטוח

לאחר שרכשת ביטוח שיניים תוכל לערוך טיפולים רק אצל "רופאי הסכם" – כלומר, רק אצל רופאים שיש להם הסכם עם חברת הביטוח שלך. כל חברת ביטוח פועלת בהסכם עם רופאי שיניים על פי מחירון טיפולים שחברת הביטוח קובעת. מסיבות ברורות, חברת הביטוח שואפת שהמחיר יהיה כמה שיותר נמוך, ולעיתים הדבר עלול לבוא גם על חשבון רופא מטפל שאינו מהשורה הראשונה. לכן, במידה וחברת הביטוח הפנתה אותך לרופא שיניים שיטפל בך – כדאי שתברר קצת על הרופא המטפל, בקש המלצות – ובמידה ותחוש אי נוחות כלשהי בקש לעבוד עם רופא אחר. בנוסף, רופא השיניים, שאינו רוצה ששכרו יבוא בהפסדו, עלול לעבוד עם חומרים זולים יותר (ולפיכך איכותיים פחות). לכן, אם למשל אתה זקוק לסתימה, מומלץ שתשאל את הרופא האם החומר שהוא משתמש בו הוא אכן האיכותי ביותר (לידיעתך, רופאים רבים משתמשים בחומר זול המכונה "אמלגם", הידוע גם בכינוי "סתימה כסופה" ואשר נאסר לשימוש ברוב מדינות אירופה משום שהוא מכיל כספית – ודא כי הרופא המטפל שלך אינו משתמש בחומר זה).

חשוב שתדע: אם בחרת ללכת לרופא שיניים שאינו כלול בהסכם עם חברת הביטוח שלך תאלץ במרבית המקרים לשלם דמי השתתפות עצמית בסכום גבוה יותר – הכל בהתאם לפוליסה שלך. 

מתי ניתן לממש את הזכאות לביטוח

על מנת לממש את הזכאות שלך לביטוח, חברות הביטוח ידרשו ממך להמתין תקופה המתנה ממושכת למדי, זאת, על מנת למנוע מעצמן הפסדים. לכן, לפני שאתה בוחר ביטוח שיניים, בדוק מהי תקופת ההמתנה שקבועה בפוליסה – יתכן ותוכל לנהל משא ומתן עם חברת הביטוח ולהוריד את משך התקופה.

היכן תוכל לרכוש ביטוח שיניים

ביטוח שיניים תוכל לרכוש באופן פרטי. עם זאת, אם אתה שכיר כדאי שתבדוק האם מקום העבודה שלך מציע ביטוח שיניים או הטבות והנחות שונות בהצטרפות לביטוח מסוים. פוליסות המשווקות במקום העבודה שלך יכללו לרוב תנאים טובים ומחירים נוחים מפוליסות פרטיות. הסיבה לכך נעוצה בעובדה הפשוטה שככל שחברת הביטוח מוכרת פרמיה ליותר אנשים – כך מתפזר הסיכון ביניהם באופן שמשתלם לה.

מהי העלות הממוצעת של ביטוח שיניים

חברות הביטוח דורשות ממך במרבית המקרים התחייבות של בין שלוש לחמש שנים עם רכישת הפוליסה. העלות הממוצעת לפוליסת ביטוח שיניים תנוע בין 80 ש"ח ועד 120 ש"ח לאדם יחיד. אם תצרף את בת הזוג שלך תוכל לקבל הוזלה, ועל כל מבוטח נוסף תוכל לדרוש מחברת הביטוח הנחה נוספת. מעבר לזאת, עליך לקחת בחשבון שיהיה עליך לשלם השתתפות עצמית עד תקרה מסוימת כפי שנקבע בפוליסה (בערך 20 ש"ח). עם זאת, כמו במקרים אחרים בהם אתה רוכש ביטוח, כדאי לנסות ולהתמקח עם חברת הביטוח על מנת להשיג אולי תנאים טובים יותר לפוליסה שלך.

   
טיפ: כאב שיניים הוא אחד הכאבים האיומים ביותר שאפשר לחוות. לכאב "לא אכפת" אם אתה מבוטח בביטוח שיניים או לא. עם זאת, קיימים כיום אמצעים רבים, טובים ולא יקרים באמצעותם תוכל לשמר את השיניים שלך, ואשר נמכרים ברשתות הפארם השונות או אצל רופא השיניים שלך. זכור: הוצאה קטנה מכאיבה פחות מכאב שיניים גדול…
בנוסף לביטוח, חשוב גם לבחור רופא שיניים טוב. היכנסו לרשימה המלאה של רופאי שיניים בכל רחבי הארץ.