ביטוח חיים – כל מה שכדאי לדעת

משפחה מבוטחת בביטוח חיים

ביטוח חיים לא יגן מפני המוות, אבל כן יספק כסף ליקיריך לאחר מותך

אם אתם רוצים שיבצעו עבורכם השוואת ביטוחים וכך תקבלו ביטוח שהינו גם זול וגם מספק, מלאו טופס שלנו, תוכלו פעמים רבות להשיג הצעה טובה יותר  שכן האתר מתווך ביניכם לכמה חברות ביטוח ויוצר כך תחרות. מלאו פרטיכם כעת!

החיים רצופי הפתעות, חלקן טובות וחלקן פחות, אבל מה שבטוח שאף אדם לא חסין מפני פגיעות. לכן בני תמותה נוהגים להרהר באופן פילוסופי במשמעות החיים והחיים שלאחר המוות, ואף יותר מזה – מה יהיה על יקיריהם במקרה של אובדן יכולת להתפרנס או במקרים של נכות ושל מוות. במקרים כמו אלו, חברות הביטוח מציעות לרכוש ביטוח חיים שמעניק לכם או לשארים שלכם כסף בסכום קבוע שנקבע בפוליסת הביטוח.

ביטוח חיים ניתן לרכוש באופן פרטי באמצעות פוליסה פרטית, או באמצעות המעסיק במקום העבודה והתנאים שלה תלויים בחברת הביטוח. כמו כן, קיימת אפשרות לרכישה של מספר פוליסות ביטוח עם שילובים שונים, כאשר אין גבול לסכום הפיצויים שניתן להגדיר במסגרת הפוליסה. 

חברות הביטוח מציעות לנו כיום מגוון של ביטוחי חיים, בשני סוגים שונים: ביטוח חיים לתקופת זמן מוגדרת (בדרך כלל 20-30 שנה), במסגרתו ישולמו כספי הביטוח רק במסגרת פרק הזמן שהוגדר. הסוג השני הוא ביטוח חיים המעניק לך כיסוי למשך כל חייך. קיימים מספר סוגים של ביטוח חיים: ביטוח "ריסק" Risk)), קרן פנסיה או ביטוח מנהלים (לינק), ביטוח חיים סטנדרטי וביטוח אובדן כושר עבודה – לכל אחד משמעויות מעט שונות ויתרונות שונים.

 

ביטוח חיים סטנדרטי

ביטוח חיים סטנדרטי הוא ביטוח החיים הבסיסי ביותר, המעניק לך פיצוי וקצבה במקרה של אובדן כושר עבודה ונכות, הכנסה לאחר פרישה וחסכון לשארים במקרה של מוות.


ביטוח חיים "ריסק" (
Risk)

ביטוח חיים ריסק מוצע במספר אופנים: סוג אחד מעניק לך כיסוי במקרה של אובדן כושר עבודה, אם נגרמה לך נכות כלשהי, אם נגרמה לך תאונה, או כל נזק ממשי אחר לגופך. הסוג השני מהווה הרחבה של הפוליסה לכזו שתבטיח כיסוי הכנסה או קצבה במקרה המצער של מוות, על מנת שלא ימצאו עצמם ללא מפרנס ובלא הכנסה כלל. הסוג השלישי מכונה "ביטוח ריסק טהור" במסגרתו השארים יקבלו את כספי הביטוח אך ורק לאחר המוות של המבוטח. ביטוח מסוג זה מסתיים כאשר אתה מגיע לגיל פרישה. סוג נוסף של ביטוח חיים ריסק הוא ביטוח ריסק עם מרכיב של חסכון.

 קרן פנסיה או ביטוח מנהלים

קרן פנסיה או ביטוח מנהלים כוללים בנוסף למרכיב ביטוח החיים מרכיבים נוספים של אובדן כושר עבודה וקצבה (חודשית או חד פעמית – תלוי בקרן) עם צאתך לגמלאות. ההבדל בין אפיק זה ואפיקים אחרים של ביטוח מנהלים הוא שבמידה ואתה שכיר תוכל להנות מהשתתפותו של המעסיק שלך, שמפריש אף הוא סכום חודשי לטובת קרן הפנסיה או ביטוח המנהלים.

 

ביטוח אובדן כושר עבודה

ביטוח זה יבוא תמיד כסעיף במסגרת ביטוח חיים. מטרת סעיף זה היא לספק לך הכנסה חודשית קבועה אם, חלילה, הייתה לך תאונה או חווית מחלה קשה, שהביאו אותך למצב שאתה לא  יכול להמשיך בעבודתך.

 

לפני שאתה רוכש ביטוח חיים תידרש להצהיר על מצבך הרפואי

מסיבות ברורות, חברת הביטוח תרצה לדעת מה מצבך הרפואי לפני שהיא מבטחת אותך, ולשם כך תדרוש ממך למלא הצהרת בריאות. מצבך הרפואי יקבע במידה רבה את הפרמיה שתצטרך לשלם – כך שהצהרת הבריאות היא, למעשה, חלק מרכזי בפוליסת ביטוח החיים שלך. לעיתים חברת הביטוח תבקש ממך לצרף גם חוות דעת רפואיות ותוצאות של בדיקות רפואיות שערכת. חשוב שתדע, כי לאחר שמסרת את הצהרת הבריאות חברת הביטוח לא תבקש ממך להצהיר יותר על מצבך הבריאותי במשך תקופת הביטוח כולה.

 

הצעד הראשון בבחירת ביטוח חיים: בדוק מה הצרכים שלך ושל משפחתך – מול אורח חייך

מאחר ופוליסת ביטוח חיים מכילה השקעה לחיסכון והשקעה לביטוח במקרה מוות, עליך למצוא את התוכנית שהכי מתאימה לך. על מנת למצוא את הביטוח המתאים לך ביותר, עליך לקחת בחשבון פרמטרים כגון המקצוע שלך והסיכונים העולים ממנו (לטייס למשל, יש מקצוע מסוכן יותר מאשר למורה בבית ספר יסודי). כמו כן, שאל את עצמך מהם הסיכונים שיש בחייך הפרטיים: מהם התחביבים שלך (למשל, חובב ספורט אתגרי או סריגה), או האם אתה מתגורר באיזור עם זיהום אוויר גבוה. נקודה חשובה לא פחות היא לקחת בחשבון מהו המצב הבריאותי וההיסטוריה הרפואית שלך ושל המשפחה שלך – האם יש במשפחה היסטוריה של מחלות, מוות בגיל צעיר וכדומה. בסיכום כל אלה, חשוב מהם ההתחייבויות שיש לך בהווה ובעתיד, מהי יכולת ההשקעה שלך (מה הפרמיה שאתה מסוגל לשלם כל חודש) ומה שווי הנכסים שאולי יש בבעלותך.

בנוסף, עליך להחליט מראש האם אתה רוצה ביטוח חיים קצר מועד (לתקופת זמן מוגבלת) או למשך שארית חייך. כך למשל, כל עוד אתה משלם משכנתא, יתכן ותרצה ביטוח חיים שיבטיח את המשך התשלום במקרה של מותך. עם זאת, יתכן ולאחר שתשלם את כל המשכנתא לא יהיה לך יותר צורך בביטוח חיים.

טיפ: עליך לזכור לעדכן את המוטבים בפוליסה עם כל שינויי משפחתי בחייך. כך למשל, אם נולד לך ילד נוסף, או אם אחד ממוטביך הלך לעולמו, יהיה עליך לעדכן את הפוליסה שלך בהתאם.