ביטוח הדדי

חסכון לגיל פרישה - קרן גמל או קרן פנסיה

 מה זה ביטוח הדדי בעצם, אתם שואלים? מדובר, אם כן, על מנגנון ביטוח של קרנות פנסיה שבו הסיכון מוטל על קבוצת החוסכים. עוד פרטים? בבקשה.

ביטוח הדדי – איך זה עובד?

הגיע הזמן שניקח את גורלנו בידינו, אמרו כמה אנשים ויצרו את מנגנון הביטוח שנקרא 'ביטוח הדדי', שמשמעותו בעצם: אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד. או ליתר דיוק: קרן פנסיה שמנוהלת על-ידי קבוצת חוסכים ולא על-ידי חברת ביטוח. ביטוח הדדי בקרן פנסיה הינה, אחרי הכל, ביטול של גוף חיצוי מעיסוק בסיכוני הביטוח אלא הטלת האחריות בכל הנוגע לסיכוני ביטוח המבוטחים בקרן הפנסיה על קבוצת החוסכים עצמה. הם אלה שנושאים באחריות בלבד, כך שהם גם המבוטחים אבל גם המבטחים בקרן הפנסיה.

מה חשוב להבין?

ביטוח הדדי פוטר את חברת הביטוח מעיסוק בקרן הפנסיה, כך שהאחריות ניצבת על כתפיהם של כל המבוטחים בקרן. הסיכונים הביטוחיים מנוהלים מתוך החיסכון של המבוטחים בקרן ולא מועברים לחברת הביטוח. מתוקף אחריות זו, מנהל קרן הפנסיה נדרש לפעול באחריות לגבי החישובים של הסיכונים הביטוחיים אשר משפיעים על כל החוסכים כאחד.

מה מחושב בעצם?

את דמי הביטוח של קרן הפנסיה גובים בחודש מסוים במטרה שיספיקו לכל מקרי הביטוח שצפויים באותו חודש. הקרן תהיה מאוזנת כמובן במקרה בו מספר מקרי הביטוח תהיה תואמת בחודש הזה למספר מקרי הביטוח הצפויים. לעומת זאת, עודף או גירעון ייווצרו במקרה שמספר מקרי הביטוח יהיו יותר או פחות ממספר מקרי הביטוח הצפויים. במקרה כמו זה, העודף והגירעון יחולקו חזרה לכל המבוטחים בקרן הפנסיה, מתוקף כך שהביטוח הינו בעצם ביטוח הדדי.

מה עוד כדאי לכם לקרוא כעת?

>איך בוחרים קרן פנסיה, מה עדיף קרן פנסיה או ביטוח מנהלים