רישום הערת אזהרה בטאבו
תמיד שאלתם את עצמכם, מה הקטע הזה עם אזהרה בטאבו? רציתם לדעת מהם היתרונות ומה החסרונות של רישום הערת אזהרה, כיצד מגישים בקשה לרישום ואיך מבטלים הערת אזהרה שנרשמה על נכס הרשום בטאבו? יש לכם מזל, הגעתם למקום הנכון. המשיכו לקרוא ותוכלו גם אתם לדעת יותר על אזהרה בטאבו. אלפי אנשים ניסו ומדווחים על תוצאות מרשימות…
מהי הערת אזהרה בטאבו ?
הערת אזהרה הינה הערה אשר נרשמת בטאבו (ולכן מכונה גם הערת אזהרה בטאבו) ובה מפורטים התחייבויות שנתן בעל הנכס בנוגע לעסקאות הקשורות בו.
הערת אזהרה יכולה ללבוש שתי צורות:
- הערת אזהרה בטאבו לבצע עסקה – שמעידה על כך שבעל הנכס התחייב לבצע עסקה במקרקעין.
- הערת אזהרה בטאבו לא לבצע עסקה – שמעידה על כך שבעל הנכס התחייב לא לבצע עסקה במקרקעין.
כאשר אומרים למשל "הוא לא יכול למכור את הבית כי יש הערת הזהרה בטאבו של הבנק" מתכוונים שנרשמה על ידי הבנק במקרה זה הערת אזהרה על הנכס שלא מאפשרת למכור אותו לאף גורם. הערות אזהרה שרושמים בנקים הינן לרוב למטרות עיקולים אם בעל הנכס לא החזיר חוב לבנק וכדומה.
הערת אזהרה משמשת הן את בעל הנכס כדי להציג בפני העולם אילו עסקאות הוא מחויב לבצע או לא לבצע והן את העולם להביט בכל נכס ולראות מה מצבו (הערות אזהרה הינן גלויות בטאבו וכל אחד יכול לראותן).
רישום הערת אזהרה לצורך משכנתא
בהקשר של משכנתא, הערת אזהרה הינה כלי שמשמש לבנק ערבון לכך שהוא מלווה לכם סכום משמעותי לקניית דירה למשל. אם יש לכם דירה שאתם רוצים לרכוש, הבנק עשוי לבקש לרשום הערת אזהרה על הנכס בכדי לוודא שבעל הנכס לא ינסה למכור אותה לאדם אחר במקביל. למידע נוסף על קבלת משכנתא
בקשה לרישום הערת אזהרה
בכדי להגיש בקשה לרישום הערת אזהרה יש להצטייד במספר מסמכים ולהגישם ללשכת רישום מקרקעין.
המסמכים העיקריים הנדרשים להגשת הבקשה הם:
- טופס בקשה לרישום חתום על ידי המתחייב/ זכאי ומאומת על ידי עורך דין או פקיד לשכה (הטופס צריך להיות מבויל).
- ייפוי כוח או התחייבות של בעל הזכויות על הנכס על עשיית העסקה או הימנעות מעשיית העסקה.
- הסכמה של הבעלים על הנכס, אם ההתחייבות לא ניתנת על ידי בעל המקרקעין עצמו.
בנוסף למסמכים אלו תידרשו להציג מסמכים נוספים במקרים מיוחדים, כמו למשל הגשת בקשה לרישום הערת אזהרה על ידי קטין או מנהל עזבונות, יש צו כינוס נכסים על המקרקעין וכדומה.
מאחר ומדובר בתחום מעט מסובך ודי בירוקרטי, בקשו מעורך הדין שלכם לבצע את ה"טופסולוגיה" בשבילכם. אם אין לכם עורך דין, אני ממליץ לשאול חברים על המלצות כדי לעבוד עם עורך דין טוב.
ביטול הערת אזהרה
ניתן לבצע ביטול הערת אזהרה, אך זאת במידה ומי שלבקשתו נרשמה ההערה מסכים לכך. בכדי לבטל הערת אזהרה נדרש כי מי שביקש את רישום ההערה ייתן יפוי כח לביטולה או כמובן אם תוקף הערת האזהרה פג, הרי שהערת האזהרה מבוטלת וכל מה שנדרש הוא לגשת לטאבו ולבקש מחיקת הערת אזהרה.
כאשר אנחנו מוכרים נכס, לעיתים הקונה יבקש מאיתנו לרשום הערת אזהרה על הנכס כדי לוודא שקונה אחר לא ירכוש במקביל את הנכס. במצב כזה, חשוב מאוד להקפיד על הגבלת הזכות של הקונה לרישום לתקופה מסוימת ובתנאים שתרצו. זאת בכדי שלא ירשום הקונה הפוטנציאלי הערת אזהרה על הנכס שלכם, אבל לא יזדרז לקנותה ואתם לא תוכלו לבטל הערת אזהרה. אמצעי נוסף הינו לבקש מהקונה יפוי כוח שיאפשר לכם מחיקת הערת אזהרה במקרה שהוא יפר את ההסכם ביניכם. ייפוי כוח המאפשר ביטול הערת אזהרה יחסוך מכם את ההליך המשפטי הצפוי במקרה של חילוקי דעות.