
קניית דירה ולקיחת משכנתא הן כמעט תמיד מהוות את ההחלטות הפיננסיות החשובות ביותר בחייו של אדם ממוצע וזאת בגלל הסכומים הגבוהים שמעורבים בעסקה ואורך תקופת החזר ההלוואה. כל אדם שמחליט לבסוף לקנות דירה בעזרת הלוואת דיור, אמור לבנות את התקציב המשפחתי בצורה אחראית ומסודרת וגם לחשוב על פרמטרים חשובים כמו רמת הריבית, גובה ההלוואה הדרוש, מספר התשלומים ועוד.

מעבר לכך, ישנם גם שיקולים בירוקרטיים שונים שצריך להכיר וזאת כדי להיות מוכנים לתרחישים חריגים. אחד מהם, הוא מה לעשות במקרה של איחור במסירת דירה.
מהן ההשלכות של איחור במסירת דירה?
כאשר אנחנו מדברים על חוזה שנחתם על רכישת דירה שאיננה חדשה, הרי שבדרך כלל, בעצת עורכי הדין, מוכנסים סעיפים שמדברים על פיצוי מצד הרוכש או הקונה על כל יום של איחור. הכספים המצוינים באים לבטא, בין השאר, תשלום אפשרי של הוצאות שכר דירה גדולות יותר ועוגמת נפש שנגרמה לקונה.
ברגע שהדירה הנרכשת היא חדשה, לרוב הקבלנים מנצלים את כוחם ומכניסים סעיפים שמאפשרים להם לאחר במסירת הנכס ללא שום פיצוי לקונה. כדאי וצריך לדרוש לשנות את הסעיפים, במידה והם קיימים, אך גם במקרה והם ישנם כבר בחוזה המכירה, הרי שהם אינם חוקיים כלל. זאת משום שההתייחסות לכך בחוק המכר קובעת מפורשות שרוכש דירה מקבלן זכאי לפיצוי אם יש איחור העולה על שישים יום במסירת דירה. לאחר שעברו שישים יום, רוכש הדירה יכול לקבל פיצויים השווים לתשעה חודשי שכירות בדירה דומה.
אנו במרכז הישראלי לצרכנות פיננסית – מידע, מעוניינים לקשר בין הלווים הפוטנציאליים לבין הגופים הפיננסיים שמציעים את האפשרויות המשתלמות ביותר בשוק. אם אתה מעוניין למצוא תמהיל או מסלול אטרקטיבי ומתאים לך במיוחד לרבות משכנתאות חוץ בנקאיות, אנו יכולים לסייע לך ללא שום עלות או התחייבות. השאר את פרטיך באתר ונחזור אליך במהירות האפשרית.