
החל מחודש יולי 2000 נקבע כי לווים שלקחו משכנתא לרכישת דירת מגורים מאחד הבנקים יוכלו לבחור בעת מעמד החתימה על הסכם ההלוואה לבחור בין 3 מועדי פירעון שונים. בחוק הבנקאות (שירות ללקוח), התשמ"א-1981 נקבע כי הלווה יוכל לשנות את מועד הפירעון של ההחזר החודשי בהתאם למועדים שנקבעו בחוק, במהלך תקופה של 4 חודשים, אחת ל-4 שנים.

לווים רבים מתקשים לעמוד בנטל תשלומי החזר המשכנתא בגלל שהמשכורת שלהם נכנסת לבנק במועד שלאחר חיוב ההחזר החודשי של ההלוואה לרכישה דירת מגורים, רוב השכירים אינם מקבלים את המשכורת שלהם ב-1 בחודש אלא רק ב-9 בחודש, רבים אחרים מקבלים את המשכורת רק ב-15 בחודש.
יוזמת החוק לשינוי מועד פירעון המשכנתא
חברי כנסת יזמו הצעת חוק לשינוי מועד פירעון המשכנתא כדי לאפשר ללווים לשנות את מועד הפירעון של ההחזר החודשי אחת לשנה. ניתן לשנות את מועד הפירעון לשלושת המועדים הבאים: 1 בחודש, 15 בחודש, 30 בחודש. ראוי לציין כי החוק קובע כי הבנק רשאי לגבות עמלה בגין שינוי מועד הפירעון, על פי החוק יכול הבנק לגבות עמלה תפעולית בגובה עד 125 ₪ וזאת כדי למנוע מלווים לשנות סתם כך את מועד הפירעון. כמו כן הבנק גובה עמלה על ריבית אשראי לתקופה נוספת, עמלה זו משתנה בהתאם למספר ימי דחיית התשלום ויתרת המשכנתא.
יש להודיע לבנק על הרצון להזיז את מועד חיוב המשכנתא לפחות שבועיים מראש, אפשרות זו ניתנת רק לבעלי משכנתא שאינם נמצאים בפיגור. את העמלות יש לשלם בדלפק הבנק במעמד הגשת הבקשה לשינוי חיוב המשכנתא.
כדאי לדעת בי בתחילת 2017 אישרה ועדת השרים גם הצעת חוק שתאפשר למובטלים לדחות את הפירעון החודשי של המשכנתא.
מומלץ לקריאה נוספת
מעוניינים לדעת איך להזיז את חיוב המשכנתא כדי להקל על עצמכם ולפרוע בנוחות ובזמן המתאים ביותר עבורכם את ההחזרים החודשיים? צוות המומחים של המרכז הישראלי לצרכנות פיננסית עומד לרשותכם. השאירו פרטים באתר ונחזור אליכם בהקדם.