
כל מי שחזר אי פעם מהעבודה וראה את הבגדים בבית מבולגנים בחדר השינה ואת המגירות בסלון פתוחות לרווחה, הגיע למסקנה המתבקשת: צריך לקחת עוזרת. או שהגיע פורץ לבית, ועשה בבית כבשלו. אותו כאב ראש חל גם במקרים בהם הספה צפה על נחיל של מים והצ'יפס שרף את המטבח. בדיוק בשביל מקרים כגון אלה, כדאי לרכוש ביטוח תכולת דירה.

באילו מקרים מכסה ביטוח תכולת דירה?
ביטוח תכולת דירה מכסה מקרים בהם נגרם נזק לרכוש בדירה ממקרים של פריצה ושוד, של שריפה, שיטפון והצפה ממקור מים חיצוני, פגיעה ברכוש הדירה כתוצאה ממזג אוויר סוער, התפוצצויות, וכו'. כדאי לבדוק בפוליסה הרחבות נוספות בגינן ניתן לתבוע פיצוי.
כיצד נקבע שווי הפיצוי?
לפני רכישת הפוליסה שולחת חברת הביטוח שמאי על-מנת לאמוד את שווי הרכוש בדירה. לאחר מכן, תיתן חברת הביטוח הצעת מחיר לפי השווי הכולל של הפריטים בדירה. מעבר לכך, קיימים אלמנטים נוספים הבאים לידי ביטוי בגובה הפוליסה, כגון מיקומה של הדירה. אם הדירה נמצאת, נאמר, באיזור בו אחוז הפשיעה והפריצות גבוה באופן יחסי, ייתכן וחברת הביטוח תעלה את מחיר הפוליסה. כך גם אמור בנוגע לבתים פרטיים, אליהם קל יותר לפרוץ. בשל כך, התקני ביטחון יכולים להוזיל את מחיר הפוליסה.
מה מכסה הביטוח?
מעבר לכיסוי לנזק הנגרם לרכוש שנמצא בדירה, במקרים רבים קיימת התחשבות בגורמים נוספים העלולים להינזק, כמו:
· אחריות כלפי צד שלישי
· כיסוי עבור החפצים של עובדי משק הבית וכיסוי אחריות מעבידים כלפי עובדי משק הבית.
· כיסוי על חפצים שנמצאים מחוץ לדירה, לפי תנאים המפורטים בפוליסה.
· כיסוי לנזק תאונתי שנגרם מסיבה חיצונית למכשיר הטלוויזיה, למחשב ולמערכות קול.
מה הביטוח לא מכסה?
בביטוח תכולת דירה אין כיסוי לפרטים מסוימים, וזאת בהתאם לתנאים של חברת הביטוח הרשומים בפוליסה. כך, לדוגמא, אין כיסוי במרבית המקרים עבור חפצים הנמצאים מחוץ לדירה, דוגמת אופניים. כמו-כן, אין פיצוי עבור פגיעה בבעלי חיים, בכרטיסי טיסה/ שיט, בכלי רכב ממונעים, בניירות ערך/ אגרות חוב/ המחאות, בתעודות, בכלי נשק, בפריטים המשמשים לעסק, במסמכים וכתבי יד. הכיסוי מסתמך בעיקר על חפצים, רהיטים, כלי אלקטרוניקה וכל פריט אשר ערכו ידוע ונרשם על-ידי שמאי לפני כן, וניזוק כתוצאה מאחד מהמקרים אשר צוינו לעיל.