
החול יזכור. החול יזכור את עקבות השעיטות של גלגלי הטרקטורון שלכם על הדיונות של מישור החוף או בשבילים בשפלה, אבל במקרה שתיפלו מהטרקטורון גם אתם תיזכרו דבר או שניים במהלך האישפוז – למשל, איך נפלתם ופגעתם בטרקטורון אחר ואיך שילמתם על האישפוז ועל צד ג'. ואיך לא עשיתם ביטוח לטרקטורון? רגע, ביטוח זה לא חובה? כמובן שכן, אבל רבים נוטים לשכוח את זה לפני שהם עולים על הכלי הממונע הזה, בעיקר נערים צעירים שבורחים מבחינת בגרות ודוהרים אל החופש. אז בואו נבהיר את זה כבר עכשיו: כמו בכל כלי רכב, גם בעלותכם על טרקטורון אתם נדרשים לביטוח חובה. חד וחלק וללא פשרות. ישנם כמובן גם דברים אחרים שתידרשו להם – כמו חבישת קסדה, היצמדות לכללי הבטיחות בנהיגה והקפדה על מספר הנוסעים – אבל אנחנו כאן בשביל הביטוח.

כמה עולה ביטוח לטרקטורון?
פוליסת ביטוח לטרקטורון נועדה בראש ובראשונה לטובתו של נהג הטרקטורון, במקרה של פציעה או חבלה, והמחיר מזנק בהתאם ולא בכדי: הטרקטורון, בניגוד למשל למכוניות או אופנועים, נועד בעיקר לרכיבה בסופי שבוע ומשמש במרבית המקרים צעירים חסרי ניסיון ש"סוחטים" את מהירותו של הכלי בדהרה במרחבים הפתוחים, בלי לעצור באדום. יש לציין שרישיון נהיגה על טרקטורון ניתן רק למי שעבר את גיל 18 ויש ברשותו רישיון על טרקטור או רישיון מסוג ב', עם ותק של שנתיים.
רבים עולים על טרקטורונים ללא רישיון – וכפועל יוצא (אך לא תמיד), גם ללא ביטוח חובה. עקב חוסר הניסיון ותחושת הצפצוף על החוק, השעיטה בטרקטורון הופכת לפעמים למסוכנת שבעתיים. על-כן עשו חברות הביטוח אחד ועוד אחד והעלו את מחירי הביטוח. כשיש יותר תאונות – הסטטיסטיקה לא משקרת ומחיר פוליסת הביטוח עולה בהתאם. כיום המחיר הממוצע של פוליסת ביטוח לטרקטורון נע באיזור ה-5000 ש"ח. המחיר הגבוה יחסית של הביטוח מקומם עליו בעלי טרקטורונים רבים, וכמחציתם אינם רוכבים כלל עם ביטוח! – דבר שהוא מיותר וגם לא חוקי. למעשה, מבחינה סטטיסטית, הסיכוי לתאונה עם טרקטורון גדול משמעותית מהסיכוי לתאונת דרכים על הכביש, כך שכדאי לבדוק מה מציעות חברות הביטוח בכל הנוגע לביטוח חובה לטרקטורונים.
מה כולל ביטוח הרכב?
ביטוח החובה לטרקטורון מפצה רק את בעל הטרקטורון. אם תרצו להרכיב נוסעים נוספים, תיאלצו לשלם יותר עבור הביטוח. זוהי אחת הסיבות למחירה הגבוה של פוליסת הביטוח. במידה ואתם אוהבים להשתתף במכוניות מתנגשות, ומעוניינים לנסות את זה גם בתחום של טרקטורונים, תוכלו לשלם יותר עבור ביטוח צד ג', על אף שמרבית תאונות הדרכים בקרב טרקטורונים מקורן רק בפגיעה ישירה של הטרקטורון ורוכבו. ביטוח מקיף יכסה עבורכם הוצאות שנגרמו בשל נזקים לטרקטורון עצמו. כמובן, בכל מקרה של פציעה או תאונה בה היה מעורב הטרקטורון שלכם, על חברת הביטוח לפצותכם באופן מיידי, ובוודאי ובוודאי נכון הדבר בכל הנוגע לעלויות אישפוז וטיפול רפואי.
אבל העיקר, כמובן, שתישמרו על עצמכם בנהיגה על הטרקטורון, תהינו מהטבע בדרך ואל תהרסו את השבילים.