
כסף זה לא הכל בחיים, אומרים זקני הכפר, העיקר הבריאות. אלא שיש מקרים שבהם אלה משמשים בערבוביה לצד אלה, ואלה תלויים באלה. לא מדובר רק על הוצאות כלכליות עבור שירותים רפואיים ולא על ביטוח רפואי, אלא על עזרה כלכלית במקרה של מחלה קשה המחייבת סיוע צמוד. לצורך כך מציעות חברות הביטוח אופציה של ביטוח גילוי מחלות קשות, המעניק מענק חד פעמי עבור החולה ומסייע לו בהמשך הטיפולים והתחזוקה השוטפת.

למי זה מיועד
ביטוח גילוי מחלות קשות נועד כאמור למתן סיוע כלכלי חד פעמי עבור חולה במחלה קשה, כאשר החתימה על הפוליסה נעשית לפני גילוי המחלה. סוג זה של ביטוח משמש למעשה מעין פיצוי המונח בכספת, אשר הקוד אליה ניתן למבוטח רק לאחר שהתגלתה אצלו, לא עלינו, מחלה הרשומה בפוליסה ומחייבת סיוע מיוחד. מדובר בביטוח מראש של כל התמודדות כלכלית עם מחלה קשה. יחד עם זאת, לא כל אחד יכול לרכוש את הפוליסה הזו. במרבית המקרים אנשים מעל גיל 65 ייתקלו בבעיה, אך יש חברות המאריכות את מועד קבלת הפוליסה במספר שנים. מעבר לכך, אנשים חולים או כאלה אשר יש במשפחתם תסמונת של מחלה תורשתית למשל, עשויים גם הם להיתקל בקושי בקבלת הפוליסה. אולם גם כאן מצב זה הוא תלוי פוליסה, כך שמומלץ לבדוק את חברות הביטוח השונות. בעת החתימה על הפוליסה תידרשו לחתום על תצהיר בריאותי. אין "למרוח" את החברה בשום אופן, בעיקר מפני שזה עניין רציני אך מעבר לכך אם יתברר לחברת הביטוח שרימיתם בתצהיר ייתכן ותישלל מכם הזכות למענק אפילו אם חליתם במחלה קשה המצוינת בפוליסה.
מה מאפשר הביטוח
ביטוח מסוג זה אינו משמש כביטוח בריאות, והמענק אשר ניתן לאחר גילוי המחלה מצורף לביטוחים אחרים בלי שום קשר. והיה וחליתם במחלה אשר מצוינת בפוליסה שבחרתם, תזוכו בסכום של כחצי מיליון ש"ח אשר יסייעו לכם להתמודד עם ההוצאות הכספיות הגבוהות הכרוכות בהתמודדות היומיומית השוטפת עם המחלה שנכפתה עליכם, כגון:
· הוצאות עבור אח/ אחות צמודים.
· הוצאות עבור הרחבה של חדר המגורים והשירותים, ושינויים אחרים בבית לטובת כסא גלגלים, כלב נחייה (במקרה של עיוורון), מיטה וציוד רפואי.
· התמודדות עם אובדן כושר עבודה.
· התמודדות עם אובדן כושר עבודה של בן הזוג או אחד מבני המשפחה, אשר נאלץ להיעדר מעבודתו עקב הטיפול בחולה.
איזה מחלות כלולות בביטוח
הביטוח מכסה אך ורק את סוגי המחלות אשר ציינתם בפוליסה שבחרתם. והיה וחליתם במחלה אשר לא כלולה בפוליסה – לא יתאפשר מענק עבורכם. חשוב לציין כי מרבית המקרים של מחלות קשות הינם מקרים של סרטן על כל סוגיו ומחלות לב למיניהן. שאר המחלות הן נדירות יותר, ובכל מקרה הסיוע אשר מתבקש עבור רוב המחלות מתאים כמעט לכולן. בין המחלות שפרסם משרד האוצר כזכאיות להכרה כמחלות קשות ניתן למצוא את סוגי המחלה הבאים:
איבוד גפיים, מחלות כבד, אי ספיקת כליות כרונית, אנמיה, גידול שפיר במוח, דלקת קרום המוח, התקף לב קשה, חירשות ואילמות, טרשת נפוצה, יתר לחץ דם, כוויות קשות, מחלת ריאות כרונית, ניוון שרירים, ניתוח החלפה או תיקון מסתמי לב, ניתוח אבי העורקים, ניתוח מעקפי לב, סרטן, עיוורון, פגיעה מוחית; פוליו, פרקינסון, צפדת (טטנוס), שבץ מוחי, שיתוק, איידס, תרדמת, ותשישות נפש.