ביטוח בריאות פרטי לעומת הביטוחים המשלימים של קופות החולים

אישה משווה בין הצעות ביטוח בריאות פרטי

ביטוח בריאות פרטי – מכסה היכן שקופות החולים והמדינה לא

 יש ביטוח המגן על רכוש, יש כזה המגן על דירה, אבל מה יותר חשוב מהבריאות? כמובן שלא כל מקרה רפואי ממומן על-ידי קופת החולים, ולמקרים של מחלות וניתוחים כדאי לבדוק כי יש לכם ביטוח בריאות פרטי שימנע ממכם לשכב במסדרון של בית חולים ציבורי וגם יעניק לכם טיפול רפואי יקר שבתי החולים של המדינה אינם מעניקים. יחד עם זאת, חשוב לבדוק ביטוח מתאים שימנע מכם לבזבז כסף מיותר על כפל ביטוחים וביטוחים שאינכם זקוקים להם. קראו כאן את כל הטיפים והעצות: מה חשוב לבדוק, כמה זה עולה לנו, ובכלל, למה זה יכול להשתלם.

 אילו סוגי ביטוח בריאות כבר יש לך

הבריאות שלך היא הדבר הכי חשוב. למזלך, מדינת ישראל מעניקה לכל אזרח טיפולים רפואיים ללא תשלום על פי חוק בריאות ממלכתי. אם אתה חולה חלילה, זקוק לתרופות, טיפולים או אפילו אשפוז –אתה זכאי לקבל באמצעות קופת החולים שבה אתה חבר טיפולים רבים ללא תשלום (זה נקרא ביטוח בריאות ממלכתי), או טיפולים אחרים שממומנים חלקית. חלקית? כן. קיימים טיפולים רבים ותרופות רבות שחוק הבריאות הממלכתי אינו מכסה. בדיוק בנקודה זו נכנס לתמונה ביטוח הבריאות הפרטי, שמציע לך מגוון של כיסויים רפואיים למכלול של בעיות בריאות, כמו גם כיסוי לתרופות שאינן כלולות בסל הבריאות. ביטוח הבריאות הוא לרוב ביטוח ארוך טווח, שילווה אתכם במשך שנים ארוכות ויהווה עבורכם רשת ביטחון במצבי חירום.
יתכן ואתה מכיר את המינוח "ביטוח בריאות" תחת השם "ביטוח רפואי". בנוסף, קיים גם ביטוח רפואי המכסה אותך בזמן שהייה בחו"ל, והמכונה "ביטוח בריאות בחו"ל". ביטוח בריאות לנוסעים לחו"ל הוא ביטוח שונה בתכלית, שמאפשר לך לקבל כיסוי לטיפולים רפואיים בחו"ל, שעלולים להיות יקרים מאוד, ומכסה אף את המשך הטיפול הרפואי בישראל עם שובך לארץ. מביטוח בריאות או ביטוח רפואי בארץ. פרטים נוספים בנושא תוכל לקבל אם תקרא את המאמר ביטוח רפואי בחו"ל.

 

למה צריך ביטוח בריאות פרטי אם קופות החולים מציעות ביטוחים משלימים?

מעבר לטיפולים רפואיים שזכאי לקבל כל אזרח במדינה, קיימים גם ביטוחי בריאות משלימים שמציעות קופות החולים. קופות החולים מציעות מיני ביטוחים כגון ביטוח "כללית מושלם או פלטינום" של שרותי בריאות כללית, "מכבי מגן" של מכבי שרותי בריאות ו"לאומית זהב" של קופת חולים לאומית. הצטרפות לתוכנית זו כרוכה בתשלום של כמה עשרות שקלים בחודש בדרך כלל, והיא מציעה הטבות, טיפולים, בדיקות ותרופות שאינן כלולות בסל הבריאות הממלכתי. בין השאר מציעות קופות החולים במסגרת הביטוח שלהן גם טיפולים אלטרנטיביים כגון דיקור סיני, שיאצו, נטורופתיה וכדומה. עם זאת, הביטוח המשלים אינו מכסה "כל צרה" או שהכיסוי שהוא מציע חלקי בלבד ולכן רכישת ביטוח בריאות פרטי נותנת ביטחון מלא יותר.

מה חשוב לוודא שכלול בביטוח בריאות פרטי

חברות ביטוח רבות בישראל מציעות מגוון פתרונות ביטוח בריאות פרטיים, שמותאמים לך אישית, והמעוגנים בפוליסת בריאות פרטית. בין השאר מציעות פוליסות הבריאות הפרטיות את התנאים הבאים:
– מימון תרופות שלא כלולות בסל הבריאות
– מימון ניתוחים בארץ ובחו"ל שאינם מכוסים על ידי חוק בריאות ממלכתי
– מימון השתלות וטיפולים שונים בחו"ל שאינם כלולים בסל הבריאות
– מימון בדיקות רפואיות שאינן ממומנות או ממומנות חלקית על ידי המדינה או קופות החולים
– מימון וכיסוי טיפולים שנועדו להחליף ניתוח

היכן משיגים ביטוחים אלו

כל חברות הביטוח הגדולות מציעות ביטוחי בריאות, וכמוהן מרבית החברות הבינוניות והקטנות יותר – מה שהופך את שוק ביטוחי הבריאות לתחרותי – ומכאן, העלויות של ביטוח בריאות תחרותיות אף הן. למעשה, המחירים והתנאים לפוליסות הביטוח שמציעות חברות הביטוח רבים ושונים, ומומלץ לעשות חקר שוק והשוואת מחירים לפני שמקבלים החלטה באיזה ביטוח בריאות לבחור. זכור כי ניתן להתמקח על גובה הפרמיה שתשלם מדי חודש לחברת הביטוח.

 אל תשלם על ביטוח בריאות פרטי שאתה לא צריך: הגדר מהם הצרכים שלך

לפני שאתה בוחר ביטוח בריאות עליך לשאול את עצמך מהם הצרכים או המקרים בהם אתה או משפחתך תזדקקו לביטוח בריאות. למשל, אם אתם טסים הרבה לחו"ל יתכן ותרצו לשלב בביטוח סעיף הנוגע לכיסוי טיפולים רפואיים בחו"ל; האם במשפחה קיימות מחלות כרוניות או גנטיות שונות?, האם יש לך היסטוריה רפואית משפחתית או אישית? – אם כן, על הפוליסה לכלול מרכיבים שיותאמו אישית לעניינים אלה. למעשה, בבואך לבחור ביטוח בריאות עליך לקחת בחשבון, כי קיימות פוליסות ביטוח שונות בעלות תנאי כיסוי שונים, והגדרה ראשונית של צרכים היא הכרחית.  

 הימנע מכפל ביטוחים וחסוך כסף רב

בבואך לרכוש פוליסת ביטוח חיים יש לבדוק ולחשב בדיוק באילו ביטוחים אתה ובני משפחתך מבוטחים אולי כבר מטעם קופת החולים. למשל, אם יש לך ביטוח כללית פלטינום המכסה בדיקות חריגות בזמן הריון – אין טעם לשלם על סעיף כזה בביטוח בריאות פרטי. בעצם, על הפוליסה שתבחרו להשלים את הביטוח הקיים כבר ולא להיות חופפת לו – אחרת תשלם יותר מכפי הנדרש.

 אירועים שחשוב לבטח כמעט תמיד

כאשר אתה בוחר ביטוח בריאות עליך להחליט מה ייכלל בפוליסה ומה לא. עם זאת, מומלץ כברירת מחדל שתכלול בפוליסה את האירועים הבאים: כיסוי השתלות, כיסוי טיפולים מיוחדים בחו"ל, כיסוי ניתוחים בארץ ובחו"ל ומימון תרופות שמחוץ לסל הבריאות. באשר למרכיבים נוספים שיוצעו לך בפוליסה – עליך, כאמור, לבדוק האם הם אינם מוצעים לך כבר במסגרת הרגילה של קופות החולים או הביטוח המשלים.

 הצהרת בריאות – המרכיב שיקבע מה תהיה העלות של ביטוח הבריאות שאתה רוכש

כאשר אתה רוכש פוליסת ביטוח בריאות תתבקש על ידי חברת הביטוח למלא הצהרת בריאות. בהצהרה תידרש לענות על שאלות כלליות או ספציפיות על מצבך הבריאותי בעבר ובהווה, ועל ההיסטוריה המשפחתית שלך. משמעות ההצהרה היא התחייבות שלך שמסרת את מלוא המידע אודות המצב הבריאותי שלך או של כל אדם אחר המבוטח בפוליסה. בפועל, ככל שהסיכון שלוקחת על עצמה חברת הביטוח גדול יותר – כך הפרמיה (המחיר) שתשלם עבור הפוליסה תהיה גבוהה יותר. אם למשל אתה סובל ממשקל עודף, גוברים הסיכויים שתלקה במחלת לב, סכרת, בעיות בלחץ הדם ועוד בעיות הנגרמות כתוצאה מעודף משקל. חברת הביטוח תשקלל סיכונים אלה והמחיר שתשלם עבור פוליסת ביטוח הבריאות עשוי להיות גבוה יותר.  אל תשקר בהצהרת הבריאות. אם יגלו חלילה כי הסתרת מידע (וחברות הביטוח יבדקו זאת היטב במקרה שתתבע אותן) הן לא יממנו את צרכיך הרפואיים, והחיסכון שחסכת בתשלומים להן לא שווה את הסיכון.

 כמה זה עולה? המחיר של ביטוח בריאות פרטי משתנה מחברה לחברה ומאדם לאדם

חברות ביטוח שונות מציעות תעריפי ביטוח בריאות שונים. המחיר נקבע ממכלול של מרכיבים כולל הצהרת הבריאות שלכם, הגיל שלכם וכדומה. בפועל, העלות הממוצעת כיום של ביטוח בריאות נעה בין עשרות שקלים בחודש ומגיעה עד למאות שקלים – בהתאם לפוליסה ולכיסוי. חשוב שתדע שמחיר הפרמיה של הביטוח מתייקר כל 5 שנים – ככל שאתה מתבגר.