צעד חיוני לפני השקעה – השוואת קרנות נאמנות

אנשים מקבלים ייעוץ בנוגע לקרן נאמנות

לעיתים למשקיע הלא מיומן. השוואת קרנות נאמנות היא מהלך חיוני רגע לפני שאתה שם את הכסף. אז איך עורכים השוואת קרנות נאמנות, מה הפרמטרים העיקריים להשוואה ומדוע קרן עם תשואה גבוהה לא בהכרח נכונה עבורך

 השוואת קרנות נאמנות – צעד ראשון לפני שאתה משקיע את הכסף

השוואת קרנות נאמנות  היא מהלך חיוני שאתה חייבים לערוך. בחינת ביצועי הקרנות השונות תעזור לך לבחור בקרן הכי משתלמת, איכותית ובטוחה.

קיימים פרמטרים שונים שיש לתת עליהם את הדעת כאשר מבצעים השוואת קרנות נאמנות, כגון ביצועי הקרן, רמות הסיכון שלה, מי מנהל אותה ועוד.
במאמר זה תוכל לגלות כיצד לערוך השוואת קרנות נאמנות כך שתהיה בטוח שהכסף שלך בידיים טובות.

   המדדים אותם יש להשוות בין קרנות הנאמנות השונות

  • מדיניות ההשקעה – קרנות נאמנות נמדדות במדיניות ההשקעה שלהן במוצרים הפיננסיים השונים הנסחרים בבורסה. קרנות נאמנות שונות משקיעות באגרות חוב שונות, חלקן משקיעות במניות, אופציות, מזומנים וכל מיני נכסים פיננסיים אחרים. בנוסף, לכל קרן מדיניות חלוקת רווחים הנחלקת לשני סוגים עיקריים: קרן צבירה (אינה מחלקת את הרווחים אלא משקיעה אותם בנכסים אחרים) וקרן המחלקת רווחים (אינה צוברת אלא מחלקת מייד את הרווחים שלה). בנוסף, לקרנות נאמנות אופי התאגדות הנחלק אף הוא לשניים: קרן פתוחה (קרן המציעה כל הזמן יחידות רכישה לציבור) וקרן סגורה (המציעה מספר מוגבל של יחידות). השווה את המדיניות השונה של כל חברה ובחר במדיניות המתאימה לך.
  • מדד הסיכון – לרמת הסיכון יש משמעות רבה כאשר עורכים השוואת קרנות נאמנות. בדרך כלל, המשקיע הלא מנוסה יערוך השוואת קרנות נאמנות על פי תשואה בלבד- אך זו שיטה שגויה, מאחר והתשואה אינה חושפת בפניך את מרכיב הסיכון. אחד הפרמטרים למדידת הסיכון נקרא "מדד שארפ". מדד שארפ מעניק למשקיעים קנה מידה להחזר ההשקעה הממוצע ביחס לסיכון שבהשקעה. לא ניכנס כאן להסברים פיננסים מסובכים, אך בבואך לבצע השוואת קרנות נאמנות, קרנות השתלמות, מניות ועוד תרצה להשקיע בנכס שמדד שארפ שלו גבוה יותר. בעצם, מדד שארפ גבוה מעיד שההשקעה תעניק לך החזר ממוצע גבוה יותר עבור סיכון מסויים.
  • ביצועי הקרן –  את ביצועי הקרנות השונות ניתן להשוות ברמת התשואה היומית, החודשית ומתחילת השנה. עם זאת, אל תסתנוור מביצועים טובים – יתכן והכספים המופקדים בקרן הנאמנות מושקעים באפיקים עם סיכון גבוה וכפועל יוצא יש להם ביצועים טובים. קרן נאמנות משקיעה את הכספים שלכם במניות, כך שאם ערך המניות יעלה – התשואה של הקרן עולה והרווח שלך גדל בהתאמה. כדאי שתבחן את התשואה של הקרן מספר שנים לאחור, על מנת לקבל תמונה מקיפה יותר על הישגיה.
  • היקף נכסים מנוהל – היקף הנכסים המנוהל מצביע על החוסן הפיננסי של החברה המנהלת את קרן הנאמנות. ככל שהיקף הנכסים המנוהלים על ידי הקרן יהיה גדול יותר – כך סביר להניח שהקרן חזקה ויש מאחוריה "גב" חזק.
  • סיווג המס של הקרן – נתון נוסף שיש לתת עליו את הדעת בהשוואת קרנות נאמנות הוא סיווג המס של הקרן. קיימים שני סוגים של קרנות נאמנות: חייבות או פטורות. הסיווג משפיע על המס שמשלמת קרן נאמנות ועל המס שמשלם המשקיע. קרן נאמנות חייבת (ח) משלמת מס ישירות לשלטונות המס ורווח ההון שנוצר ביום הפדיון פטור ממס רווחי הון. קרן נאמנות פטורה (פ), לעומת זאת, אינה משלמת מס על הכנסותיה אך רווחי ההון הריאליים שלה יחוייבו במס.
  • מדד היחס של הקרן – בהשוואה של קרנות נאמנות חשוב לבחון גם את מדד היחס של הקרן. מדד היחס הוא המדד הרלוונטי לניירות הערך העיקריים בהם מחזיקה הקרן. בטח שמעתאת המונחים "מדד ת"א 100, מדד המעו"ף, מדד ת"א 25" וכדומה – כל אחד מהמדדים הללו מתייחס לסוג מסויים של מניות. מדד ת"א 25 למשל, מתייחס ל-25 החברות הגדולות, מדד ת"א 100 מתייחס ל-100 החברות הגדולות, מדד התל-טק מתייחס לחברות הטכנולוגיות וכן הלאה. לקרנות נאמנות שונות מדד יחס שונה בהתאם לסוג המניות הנסחרות בו.
קרא על אפיקי חיסכון נוספים בהם תוכל להשקיע את כספך: קופות גמל וקרנות השתלמות וכיצד לבחור תוכנית חיסכון משתלמת